De Amstelbeker in een Nieuw Jasje

Beste roeiers, studenten, compo- en fuifleden, burgers en andersoortige toeschouwers,

Met groot genoegen brengen wij u op de hoogte van een verheugende vernieuwing voor de Amstelbeker 2024. Dit jaar hult de roeiwedstrijd zich in een nieuwe grandeur, waarbij de wedstrijddag is verplaatst van de vertrouwde zondag naar de prestigieuze zaterdag. Op deze nazomerse zaterdag zal de Amstelbeker het decor zijn van een titanenstrijd tussen burger- en studentenverenigingen. Zowel Nederlandse als buitenlandse verenigingen leggen hun beste mannen- en vrouwenacht op het water, ten einde hun verenigingseer te verdedigen. Het Henley-aan-de-Amstel zal zinderen van extase wanneer de winnende ploegen eindelijk de Palm- of Fortunabeker bemachtigen. Eeuwige roem is verzekerd.

Na noeste arbeid is het echter goed rusten. Als kroon op de dag organiseren wij een weergaloos feest op de iconische Koninklijke Amsterdamsche Roei- en Zeilvereeniging ‘De Hoop’ als waardige afsluiting van het Henley-aan-de-Amstel. Tot de late avonduren worden verenigingstwisten kortstondig terzijde geschoven en heffen we gezamenlijk het glas ter meerdere eer en glorie van de Amstelbeker.

Wat kunt u verwachten op zaterdag 21 september 2024?

  • Verplaatste Wedstrijddag: De Amstelbeker vindt dit jaar plaats op zaterdag, waardoor u de zondag in alle rust kunt genieten van de nasleep van een onvergetelijk evenement.
  • Feestelijke Finale bij De Hoop: Na de opwindende boord-aan-boord sprints van 750 meter, bent u allen uitgenodigd voor een uitbundig feest bij De Hoop. Het festijn begint onmiddellijk na de prijsuitreiking en zal duren tot in de vroege uurtjes van de zondag, met muziek tot 03:00 uur.
  • Voortreffelijke Faciliteiten: De Hoop voorziet in uitstekende faciliteiten en een ambiance die recht doet aan de grandeur van dit evenement. Geheel volgens thema zullen er genoeg verfrissingen te consumeren zijn zodat u met volle teugen kunt genieten van de feestelijkheden.
  • Vermaarde DJ’s en Muziek: Dans de nacht door op de opzwepende klanken van top DJ’s, die zorgen voor een onvergetelijke sfeer tot het laatste uur.

Waarom Deelnemen?

  • Presenteer Uw Vereniging: Junioren krijgen de gelegenheid om kennis te maken met de diverse studentenverenigingen die Nederland rijk is, en eerstejaars studenten kunnen meteen zien wat het inhoudt om echt hard te roeien!
  • Uitgelezen Netwerkmogelijkheden: Voor bestuurders biedt de Amstelbeker volop kansen om te netwerken, zowel tijdens het prestigieuze Amstelbekerdiner de avond voor de wedstrijd, als tijdens de wedstrijd zelf.
  • Topniveau Verenigingsroeien: Samen tonen wij het beste van het Nederlandse verenigingsroeien aan het varende en borrelende publiek in Amsterdam. Onze uitmuntende baancommissie zorgt ervoor dat het verkeer op het water soepel verloopt, zonder hinder voor de deelnemers.

Wij hopen u allen te mogen verwelkomen op zaterdag 21 september 2024 voor een dag vol sportieve strijd en vreugde, met als hoogtepunt een onvergetelijk feest!

Met de hoogste sportieve groet,

Mitch Geraedts

Voorzitter van de Amstelbeker Commissie