Uitgangspunten

Roeien is een prachtige sport waar ieder er op gebrand is om als eerste over de finish te komen. Er wordt niet alleen gestreden om de eigen eer, maar ook om die van de vereniging. Om dit alles nog spannender te maken wordt er bij de Amstelbeker door verenigingsachten gestreden in knock-out rondes. Één tegen één, man tegen man, vrouw tegen vrouw. De boot die als eerste over de streep komt, trekt aan het langste eind, en mag door naar de volgende ronde.

Voor zowel mannen als vrouwen zijn er twee categorieën, studenten en algemene verenigingen (junioren, veteranen of een combinatie daarvan, alles is toegestaan). Voor beide geldt dat de 8 beste roeiers/roeisters van de vereniging worden opgetrommeld om deze befaamde wedstrijd te winnen.

Het spektakelstuk vindt op het einde van de dag plaats, waarbij de winnaar van de algemene verenigingen het opneemt tegen de winnaar bij de studenten. Hierbij zal een startverschil worden toegepast gebaseerd op de snelste, zelf geroeide, tijd van beide finalisten (dit is inclusief de time-trials).

  • Deelnemende ploegen zijn de snelste achten van elke vereniging
  • Knock-out principe in tweeploegenbaan
  • Algemene verenigingen komen uit in het veld ‘Algemene verenigingen’ (junioren, veteranen of combinatie daarvan, alles is toegestaan)
  • Studentenverenigingen komen uit in het veld ‘Studentenverenigingen’