De Wedstrijd

De Amstelbeker is een unieke roeiwedstrijd in Amsterdam, die sinds 2011 verroeid wordt op de Amstel tussen de Berlagebrug en De Hoop. De wedstrijd bestaat uit een boord-aan-boord sprint van 750 meter, waarbij de winnaar elke race door gaat naar de volgende ronde. Uiteindelijk wordt er tussen de studentenverenigingen en algemene verenigingen gestreden met als doel om de Palm- of Fortunabeker binnen te slepen!

Een wedstrijd met weinig regels: de beste dames- en herenachten varen tegen elkaar. De enige voorwaarde is dat elk ploeglid lid is van de desbetreffende vereniging. Leeftijd speelt dus geen rol! Om studentenverenigingen en algemene verenigingen tegen elkaar te laten roeien, maken we gebruik van een tijdsverschil dat de ploegen zelf in de hand hebben. Voor de bepaling van het startverschil, zie deze link.

Kom je vereniging laten zien! Deelnemende junioren krijgen inzicht over welke studentenverenigingen Nederland te bieden heeft en waar ze zich na hun eindexamen kunnen inschrijven. De studenten zien op hun beurt welk niveau van roeien de algemene verenigingen te bieden hebben.

Met z’n allen presenteren we het beste verenigingsroeien van Nederland aan varend en borrelend Amsterdam. Onze geweldige baancommissie weet beide verkeersstromen altijd in goede banen te leiden zonder hinder voor de ander.

Voor bestuurders zijn er volop netwerkmogelijkheden, zowel op het Amstelbekerdiner de avond voor de wedstrijd, als tijdens de wedstrijd zelf. Veel leden van alle verenigingen uit Nederland zullen aanwezig zijn!

Deelnemers

Voor verenigingen die botenvervoer als een drempel ervaren, is er de mogelijkheid om een boot in Amsterdam te lenen bij verschillende verenigingen. De Amstelbekercommissie helpt u graag! Neem hiervoor contact op via info@amstelbeker.nl.

Je gaat sowieso een aantal keer over de baan. Eerst in een time trial, daarna roei je een aantal keer in een pool om een plek in de knock outs te veroveren. En wie weet hoe ver je dan komt, op weg naar de mooie Palm- of Fortuna beker!

Daarnaast komt iedereen, eventueel na het afriggeren van de boot, op het terras van De Hoop naar de wedstrijdfinales in onze prachtige roei-arena bekijken, onder het genot van een borrel.

Toeschouwers

Toeschouwers kunnen de wedstrijd van dichtbij meemaken door met een boot langs de wedstrijdbaan aan te meren, zodat zij hun eigen vereniging over de finish kunnen schreeuwen. Voor grotere groepen is het mogelijk om hiervoor een borrelboot te huren. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de bootverhuur via deze link.

Naast de wedstrijd is er op De Hoop veel te beleven. Er kan genoten worden van een heerlijk bord eten, en er kunnen drankjes genuttigd worden op het terras met het mooiste uitzicht van Amsterdam. Aan het einde van de wedstrijd zal de prijsuitreiking gehouden worden, waarbij iedereen welkom is om met elkaar te genieten van wederom een mooie editie.

Wij verwelkomen u en uw vereniging graag op 21 september! Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via info@amstelbeker.nl.