Amstelbeker 2020

Zondag 27 september was een spannende dag voor roeiend Nederland. Er mocht sinds lange tijd weer een wedstrijd verroeid worden. Dit was ook te merken aan de sfeer. De roeiers stonden te popelen om hun energie op het water kwijt te kunnen en de tegenstander voorbij te varen. Het ontbreken van recente wedstrijden zorgde ervoor dat voorbeschouwingen giswerk werden wat de spanning deed toenemen. Niet alleen op de Amstel was de sfeer goed, ook via de live verbinding hebben maar liefst 7200 unieke kijkers de wedstrijd gevolgd gedurende de dag. Zij konden vanuit de huiskamer tot op enkele meters van hun lievelingsploeg deze virtueel aanmoedigen.

Na een bloedstollende race legde Nereus het puntje voor Skøll en werd daarmee de winnaar in het studenten heren veld. Net als bij de heren lagen in het studenten dames veld bordeauxrood en helderrood ook naast elkaar. Hier roeide Nereus een sterke race en won met een bootlengte van Skøll. Er kan wel gesteld worden dat de Hoop in het burger heren veld oppermachtig bleek.
De Hoop heeft met een sterke mannen acht de Palmbeker gewonnen ten koste van Nereus. Bij de dames was er ook een Amsterdamse winnaar, de Amstel nam de Fortunabeker mee naar huis.

Van tevoren hadden wij als organisatie gesteld dat wij tevreden zouden zijn als de roeiers op een veilige wijze een mooie pot hebben geroeid tegen elkaar op de Amstel. Terugkijkend op de dag kunnen wij stellen dat dit gelukt is. Wij kijken ernaar uit u volgend jaar op zondag 26 september wederom te mogen ontvangen.

Via deze weg willen wij ook de roeiverenigingen aan de Amstel bedanken die ons geholpen hebben met faciliteren van de wedstrijd, zodat wij de deelnemers konden spreiden.