Huisregels K.A.R. & Z.V. ‘de Hoop’

Nog een paar dagen en dan is het zo ver: de meest bijzondere editie van de Amstelbeker die we tot nu toe hebben gehad! Om alles in goede banen te leiden, delen we nog een aantal huisregels met u die gelden op de K.A.R. & Z.V. ‘de Hoop’.

 • Coronaregels op de hoop
  • Mondkapjes zijn verplicht voor alle deelnemers (en ook organisatie, bestuur, etc.), m.u.v. het moment dat een ploeg het water op gaat totdat de boot weer in de stellingen ligt en momenten dat er gegeten of gedronken wordt. We hebben voor deze maatregel gekozen vanwege de vele stromen mensen die binnen langs elkaar bewegen. Mondkapjes op ook bij de botenwagens en bij het op- en afriggeren bij De Hoop.
  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen, nies in de elleboog en geef elkaar zo veel mogelijk de ruimte.
  • De sociëteit en het bijbehorende terras is een horeca locatie met bijbehorende vergunning; het is verplicht om te zitten in de sociëteit en op het terras (en dus niet te staan). Het lopen van en naar de bar, toiletten en/of de in/uitgang is uiteraard toegestaan. Volg de pijlen op de grond en de aanwijzingen van het horecateam van De l ‘espoir, bestuursleden en de organisatie op. Ook is het verplicht handen te desinfecteren bij binnenkomst van de sociëteit.
  • In de grote en de kleine sociëteit van De Hoop en op het terras kan helaas maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd ontvangen worden. Bij de ingang van de grote sociëteit is het dus mogelijk dat we gegadigden moeten weigeren. Het alternatief is een plek op te zoeken in de loods of in een van de omringende horecagelegenheden zoals de Ysbreeker of Cote Wispe aan de Weesperzijde.
  • Bij De Hoop is het niet toegestaan om in de sociëteit of op het terras zelf meegebracht eten of drinken te nuttigen. Bij cateraar De L’espoir zijn versnaperingen, koffie, broodjes etc. verkrijgbaar.
  • De kleedkamers en douches op De Hoop zijn beperkt geopend. Er mogen maximaal 4 personen in de kleedkamers aanwezig zijn en daarnaast mag een maximum van 2 personen tegelijkertijd gebruik van de douches maken. Douche kort en kleed je snel om. Er zal deurbeleid toegepast worden bij de ingang van de kleedkamers. Houd er rekening mee dat er lange wachttijden zijn. Douche bij voorkeur thuis.
  • Neem meerdere sets extra kleding mee voor de verschillende wedstrijdrondes.
 • In het krachthonk van De Hoop mogen maximaal 8 roeiers en 1 stuur/coach/bestuurslid aanwezig zijn. Alle ramen staan vanwege de ventilatie open. De ergometers die afgezet zijn met afzetlint mogen niet gebruikt worden.
 • Aanmoedigen van de ploegen mag niet door middel van stemverheffing (applaus zoals op Henley Royal Regatta ook gebruikelijk is mag wel).

Het is dit jaar een andere Amstelbeker dan normaal. Er wordt meer gevraagd van de organisatie, vrijwilligers en alle deelnemers. Wij rekenen op uw begrip en medewerking. Alleen met uw medewerking kan er een geslaagde editie van de Amstelbeker plaatsvinden waarbij wij aan de rest van Nederland kunnen laten zien dat er op verantwoorde wijze op sportief niveau geroeid kan worden!

 

Foto door: Max Reinders